SolidoArt

Kúpeľňový nábytok z masívu

Oslovila ma moja dobrá známa, aby som jej vyrobil kúpeľňový set podľa jej návrhu zo starého dreva s kazmi a charakteristickou originálnou krásou.

Vybral som zo svojich pokladov jednu z hrád, 20-krát som ju otočil, než som ju rozpílil, aby som využil materiál čo najlepšie a zároveň ukázal to najkrajšie, čo v sebe skrýva. Dôležité bolo správne rozpílenie a následné zlepenie špeciálnym lepidlom, ktoré zabezpečí odolnosť spojov. V kúpeľni dochádza k priamemu styku s vodou a vlhkom, preto je dôležité materiál špeciálne ošetriť, aby si zachoval svoju funkčnosť a krásu na dlhú dobu.

Podľa nákresu budúcej majiteľky som vyrezal otvory pre batériu a umývadlo. Na spodnú stranu som musel vymyslieť systém uchytenia dosky na stenu, pretože sama bola dosť ťažká a predpokladal som, že s umývadlom to bude váha, ktorá si bude vyžadovať masívne železné konzoly. Bolo to o to ťažšie, že všetko bolo konzultované na diaľku bez priameho merania.

Nátery boli nanášané vo viacerých vrstvách a boli vybrané tak, aby neubrali prirodzenej kráse dreva, ale aby boli zároveň odolné voči už spomínanej vlhkosti.

V tom istom štýle bol vyrobený aj rám na zrkadlo. Rám som si dovolil vyrobiť z dreva, ktoré bolo „krásne znehodnotené“ drevokazným hmyzom a tým bol docielený originálny vzhľad.

Vždy sa snažím splniť požiadavky zákazníka a v tomto prípade som ich plnil rád, pretože sme boli na jednej vlne. 🙂

Ďakujem za dôveru.

Nech slúži k spokojnosti.

Zdieľať