SolidoArt

Komoda z recyklovaného dreva

SKRIŇA A KOMODA Z RECYKLOVANÉHO DREVA – od návrhu až po umiestnenie v interiéri. Základom je vždy zhmotniť predstavu zákazníka po stránke dizajnu, rozmerov, materiálu, farebnosti a funkčnosti. Dôležitá je vzájomná spolupráca so zákazníkom, pri tvorbe grafického návrhu.  

Výzvou je návrh z  opotrebovaného materiálu poznačeného drevokazným hmyzom, používaním, zostatkom predchádzajúcich náterov. Tu sa kladie dôraz na viditeľnosť poškodenia a zároveň na statiku a funkčnosť nábytku. Toto dôležité spojenie – čaro starého dreva, jeho kvalita, spoľahlivosť v následnom používaní sa niekedy nedajú zosúladiť. Preto zapracovávame do projektu náhradné riešenie s použitím pevného nepoškodeného dreva kvôli docieleniu funkčnosti pri dennom používaní. S týmto problémom sme sa museli popasovať aj v tomto prípade.

Všetky kovové časti boli použité z búraniska so zachovaním hrdze , patiny a štýlu ktorý tento nábytok vyžaduje. Veľkou výzvou bolo zapracovanie ornamentu vo výplni aby dizajnovo dotváral tieto originálne kúsky a nepôsobil gýčovo.

Zdieľať