SolidoArt

Konzolové stolíky

Na požiadanie som vytvoril konzolové stoly z masívu, kde sa mala zlúčiť kvalita materiálu, estetický dojem so zaujímavou povrchovou úpravou a praktické využitie. Dôležité bolo docieliť správny pomer proporcií, aby stoly pôsobili štýlovo a útulne.

Bolo použité masívne drevo z červeného smreku. Hlavným dizajnovým prvkom sú nohy stolov, ktoré boli lepené z viacerých častí a následne vyrezané. Jeden stôl som navrhol s dvoma širokými nohami a druhý trochu jemnejší so štyrmi užšími nohami. Konštrukčne sú nohy stolov zafixované hranatými typlami kvôli pevnosti a stabilite. Všetky časti stolov boli ručne opracované hoblíkom a rašpľou na drevo, aby som docielil určitú štruktúru dreva, ktorá spravila pri vhodne zvolených náteroch zaujímavý povrchový efekt.

Stolíky môžu byť vhodným dizajnovým doplnkom do obývacej izbypredsiene či jedálenskej miestnosti v kombinácii s ďalšími bytovými dekoráciami  – svietniky, vázy, misky apod. Náter a výslednú podobu stolíkov je možné prispôsobiť tak, aby ladila s ostatným interiérom.

Ak by ste si tieto stolíky vedeli predstaviť vo vašej domácnostikontaktujte ma.

ML

Zdieľať